Facebook Pixel

Ο BARTENDER ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 02, 2022

teo_terzopoulos_the_one_bartender.jpg

Ο Τεο Τερζόπουλος επειδή δεν έβρισκε αυτό που ήθελε στην αγορά για την εμφάνισή του, άρχισε να ράβει ο ίδιος ποδιές και πλέον συνεργάζεται με εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Mια ανάγκη, ένα κενό στην αγορά και μια επιθυμία για κάτι μοναδικό, οδήγησε έναν bartender από τη Θεσσαλονίκη να δημιουργήσει την δική του εταιρεία με… επαγγελματικές ποδιές. 

Όπως αποδεικνύει η ιστορία του Τεό Τερζόπουλου, έως και το 2012 -που δημιουργήθηκε η «Pukka»- δεν υπήρχε κανείς στο χώρο που να μπορεί να βρει μια ποδιά στα μέτρα και στις προτιμήσεις του. Ίσως, η έλλειψη να υπήρχε και σε διεθνές επίπεδο, καθώς πλέον ο Θεσσαλονικιός στέλνει προϊόντα σε περισσότερες από 50 χώρες. 

Ο Τεό Τερζόπουλος συμμετείχε συχνά σε διαγωνισμούς για bartenders και πάντα ήθελε να συνδυάσει την εμφάνισή του με μια ποδιά όπως ακριβώς την φανταζόταν. «Δεν μπορούσα να βρω αυτό που ψάχνω. Έλειπε το «custom made» από την αγορά, δηλαδή να πάρω μια ποδιά και να την φτιάξω έτσι ακριβώς όπως την θέλω εγώ. Υπήρχαν μόνο κλασικές ποδιές του εμπορίου» αναφέρει ο bartender για την απόφασή του να δημιουργήσει την δική του εταιρεία. «Φυσικά δεν είχα καμία σχέση με την ραπτική, αλλά βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους και συνεργάτες, ξεκίνησα την ιδέα μου» εξηγεί.

Η αγορά υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την «Pukka», όπως λέει ο bartender, και για αυτό κατά την διάρκεια των τελευταίων 8 ετών αυξάνεται συνεχώς η παραγωγή και μεγαλώνει η λίστα με τους συνεργάτες. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 100 διαθέσιμα σχέδια στο e-shop τους αλλά οι περισσότερες επιχειρηματίες κάνουν ειδικές παραγγελίες. «Θέλω να καταφέρω να καλύπτω τις ανάγκες κάθε επιχείρησης» θέτει ως στόχο ο ιδρυτής της εταιρείας, ενώ την ίδια ώρα προσθέτει και νέα προϊόντα, όπως δερμάτινες τσάντες, πορτοφόλια και αξεσουάρ. 

Συνεργάτες σε όλο τον κόσμο

Μέχρι στιγμής, ο Τεό Τερζόπουλος έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 250 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ώστε να τους φτιάξει ποδιές. «Συνήθως συνεργαζόμαστε με ανθρώπους από το χώρο της εστίασης,bartenders, tattoo artists, κομμωτήρια αλλά και άλλες επιχειρήσεις» σημειώνει για την λίστα των συνεργατών του, που δύσκολα μπορεί να αριθμήσει πλέον. Οι περισσότερες παραγγελίες είναι από ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ, που επιθυμούν οι εργαζόμενοι να φορούν ποδιές με το λογότυπο και την επωνυμία της επιχείρησης. Ωστόσο, πλέον το e-shop επισκέπτονται και πολλές νοικοκυρές. «Υπάρχουν πολλές παραγγελίες από νοικοκυρές το τελευταίο διάστημα. Συνήθως επιλέγουν τα σχέδια που έχουμε ήδη έτοιμα. Όπως φαίνεται, τους αρέσουν να φοράνε μια ωραία ποδιά στο σπίτι» λέει. 

Πολλές είναι όμως και οι παραγγελίες από το εξωτερικό, καθώς η εταιρεία στέλνει ποδιές σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. «Παίρνουμε μέρος σε διεθνείς εκθέσεις στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία κ.α. Εκεί μας πλησιάζουν αρκετοί συνεργάτες, είτε επιχειρηματίες εστίασης, είτε μεγάλες εταιρείες ποτών» εξηγεί για τον τρόπο που πελάτες από το εξωτερικό «γνώρισαν» την εταιρεία.

Όλα handmade

Η λέξη «Pukka» σημαίνει «αυθεντικό». Έχει ινδικές ρίζες, ενώ αποτελεί μια έννοια που χρησιμοποιούν στην αργκό τους οι άγγλοι. Με αυτό το όνομα, δε θα μπορούσαν να μην κάνουν τίποτα λιγότερο από χειροποίητα και μοναδικά προϊόντα. 

Αρχικά, όλες οι ποδιές είναι ακριβώς στα μέτρα όσων τις φορούν, έτσι ώστε να νιώθουν πάντα άνετα. Ύστερα από παραγγελία, η κάθε ποδιά ράβεται στο χέρι από ύφασμα ή δέρμα, αναλόγως τι προτιμάει ο καθένας. Εκτός από τα λογότυπα που μπορεί να προσθέσει κάποιος, μπορεί να επιλέξει τον τρόπο δεσίματος, τον αριθμό και το σχήμα της τσέπης και ό,τι άλλο θα τον διευκολύνει στην εργασία του. 

Δημοσιεύθηκε στη "makthes.gr" στις 14.06.2020

x