Facebook Pixel
Pukka turns 10!
Pukka turns 10!
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 16, 2023

Every dream starts with a dreamer!

Aπό τη δημιουργία της πρώτης ποδιάς έως και σήμερα, το Pukka κατακτά το πρώτο milestone, της δεκαετίας. Δέκα χρόνια συνεχούς εξέλιξης, κόβοντας και ράβοντας κυριολεκτικά, ταξιδεύουμε μέσα από τις ποδιές μας σε όλον τον κόσμο! Mέσα από μια εξατομικευμένη προσέγγιση στο απόλυτο αξεσουάρ εστίασης και όχι μόνο, βλέπουμε τη δουλειά μας σαν ένα ανεξάντλητο πεδίο δημιουργίας.

Στην πορεία αυτών των 10 χρόνων, προσαρμόζουμε τα προϊόντα μας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας, καθώς αυτές μας βοηθούν να εξελισσόμαστε μαζί τους. Ξεκινώντας από μία ποδιά το 2013, η προϊοντική μας γκάμα αυξάνεται συνεχώς και σε αυτήν προστίθενται πια αξεσουάρ, τσάντες, είδη ρουχισμού και πολλά ακόμη. 

Ο ενθουσιασμός και η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, σε συνδυασμό με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει είναι αρκετά για να συνεχίσουμε την πορεία μας γεμάτοι όρεξη και νέους στόχους!

Ελληνικές ποδιές «ταξιδεύουν» μέχρι την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία
Ελληνικές ποδιές «ταξιδεύουν» μέχρι την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 08, 2022

"Στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, μια πόλη 7.000 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και φημίζεται για τα παραθαλάσσια εστιατόρια και μπαρ της και τη σφύζουσα από ζωή κοινότητα των Μαορί, κάποιοι επαγγελματίες «φορούν» Θεσσαλονίκη."

Δείτε εδώ τι έγραψε για εμάς το cnn.gr!

PUKKA & ATHENS BAR SHOW ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ
PUKKA & ATHENS BAR SHOW ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 25, 2022

To Athens Bar Show είναι μια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders & επαγγελματίες των bar και της εστίασης. Πρόκειται για μία έκθεση που είναι πια θεσμός και αποτελεί το ετήσιο ραντεβού για τον κλάδο των bars. Έχει πλέον υποστηρικτές και ακόλουθους από όλο τον κόσμο και οι επισκέπτες της είναι επαγγελματίες κι εργαζόμενοι του κλάδου, όπως bartenders, F&B και hotel managers, επιχειρηματίες, άνθρωποι που εργάζονται στην εξυπηρέτηση, έμποροι, διανομείς και αντιπρόσωποι. Επίσης, μεγάλη προσέλευση υπάρχει πάντα από φοιτητές σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης επιχειρήσεων. Η διοργάνωση ξεπερνά τους 10.000 επισκέπτες, ενώ κάθε χρόνο η επισκεψιμότητα αυξάνεται.

Φέτος, το Athens Bar Show θα γίνει στις 8 και 9 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καταξιωμένους bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ενημερωθούν για όλα τα trends του χώρου και τα νέα της παγκόσμιας αγοράς. Το ωράριο θα είναι 11 με 7 το απόγευμα και πέρα από τους επιχειρηματίες που θα είναι εκθέτες, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες και σεμινάρια με όλες τις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο. Έτσι, μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες και κατάλληλες λύσεις και ιδέες για τη δική σας επιχείρηση.

Οι άνθρωποι της Pukka θα είμαστε και φέτος εκεί και θα χαρούμε να σας δούμε στη μεγάλη αυτή γιορτή του κλάδου όπου όλοι θα εμπνευστούμε από τους διασημότερους guru της φιλοξενίας στους χώρους των bar και της εστίασης.

Η PUKKA ΣΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ BAR CONVENT ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η PUKKA ΣΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ BAR CONVENT ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 03, 2022

Το Bar Convent που διεξάγεται στο Βερολίνο είναι μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς βιομηχανίας ποτών, με θέμα τα μπαρ και την φιλοξενία που προσφέρουν. Οι επαγγελματίες του κλάδου ενημερώνονται για νέα προϊόντα και αναπτύσσουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές επαφές. Μέσα από το networking που διοργανώνεται οι συμμετέχοντες δικτυώνονται με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, συνομιλούν και ανταλλάσσουν ιδέες με σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Εκτός από όλα όσα θα δουν στην έκθεση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια με διεθνείς και γνωστούς ομιλητές και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και σε γευσιγνωσίες. Το Bar Convent θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στο Βερολίνο.

Το Bar Convent ιδρύθηκε το 2007 από τους ειδικούς στα μπαρ και τα ποτά Helmut Adam, Jens Hasenbein και Bastian Heuser και αποτελεί το πιο σημαντικό διεθνές γεγονός για τη βιομηχανία των μπαρ και των αλκοολούχων ποτών.

Εμείς θα είμαστε εκεί για να δούμε από κοντά όλες τις νέες τάσεις στον κλάδο και όλοι οι υπόλοιποι να δουν όλες τις Pukka σειρές σε ποδιές, τσάντες και αξεσουάρ!

Ο BARTENDER ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ο BARTENDER ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 02, 2022

Ο Τεο Τερζόπουλος επειδή δεν έβρισκε αυτό που ήθελε στην αγορά για την εμφάνισή του, άρχισε να ράβει ο ίδιος ποδιές και πλέον συνεργάζεται με εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Mια ανάγκη, ένα κενό στην αγορά και μια επιθυμία για κάτι μοναδικό, οδήγησε έναν bartender από τη Θεσσαλονίκη να δημιουργήσει την δική του εταιρεία με… επαγγελματικές ποδιές. 

Όπως αποδεικνύει η ιστορία του Τεό Τερζόπουλου, έως και το 2012 -που δημιουργήθηκε η «Pukka»- δεν υπήρχε κανείς στο χώρο που να μπορεί να βρει μια ποδιά στα μέτρα και στις προτιμήσεις του. Ίσως, η έλλειψη να υπήρχε και σε διεθνές επίπεδο, καθώς πλέον ο Θεσσαλονικιός στέλνει προϊόντα σε περισσότερες από 50 χώρες. 

Ο Τεό Τερζόπουλος συμμετείχε συχνά σε διαγωνισμούς για bartenders και πάντα ήθελε να συνδυάσει την εμφάνισή του με μια ποδιά όπως ακριβώς την φανταζόταν. «Δεν μπορούσα να βρω αυτό που ψάχνω. Έλειπε το «custom made» από την αγορά, δηλαδή να πάρω μια ποδιά και να την φτιάξω έτσι ακριβώς όπως την θέλω εγώ. Υπήρχαν μόνο κλασικές ποδιές του εμπορίου» αναφέρει ο bartender για την απόφασή του να δημιουργήσει την δική του εταιρεία. «Φυσικά δεν είχα καμία σχέση με την ραπτική, αλλά βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους και συνεργάτες, ξεκίνησα την ιδέα μου» εξηγεί.

Η αγορά υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την «Pukka», όπως λέει ο bartender, και για αυτό κατά την διάρκεια των τελευταίων 8 ετών αυξάνεται συνεχώς η παραγωγή και μεγαλώνει η λίστα με τους συνεργάτες. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 100 διαθέσιμα σχέδια στο e-shop τους αλλά οι περισσότερες επιχειρηματίες κάνουν ειδικές παραγγελίες. «Θέλω να καταφέρω να καλύπτω τις ανάγκες κάθε επιχείρησης» θέτει ως στόχο ο ιδρυτής της εταιρείας, ενώ την ίδια ώρα προσθέτει και νέα προϊόντα, όπως δερμάτινες τσάντες, πορτοφόλια και αξεσουάρ. 

Συνεργάτες σε όλο τον κόσμο

Μέχρι στιγμής, ο Τεό Τερζόπουλος έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 250 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ώστε να τους φτιάξει ποδιές. «Συνήθως συνεργαζόμαστε με ανθρώπους από το χώρο της εστίασης,bartenders, tattoo artists, κομμωτήρια αλλά και άλλες επιχειρήσεις» σημειώνει για την λίστα των συνεργατών του, που δύσκολα μπορεί να αριθμήσει πλέον. Οι περισσότερες παραγγελίες είναι από ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ, που επιθυμούν οι εργαζόμενοι να φορούν ποδιές με το λογότυπο και την επωνυμία της επιχείρησης. Ωστόσο, πλέον το e-shop επισκέπτονται και πολλές νοικοκυρές. «Υπάρχουν πολλές παραγγελίες από νοικοκυρές το τελευταίο διάστημα. Συνήθως επιλέγουν τα σχέδια που έχουμε ήδη έτοιμα. Όπως φαίνεται, τους αρέσουν να φοράνε μια ωραία ποδιά στο σπίτι» λέει. 

Πολλές είναι όμως και οι παραγγελίες από το εξωτερικό, καθώς η εταιρεία στέλνει ποδιές σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. «Παίρνουμε μέρος σε διεθνείς εκθέσεις στην Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία κ.α. Εκεί μας πλησιάζουν αρκετοί συνεργάτες, είτε επιχειρηματίες εστίασης, είτε μεγάλες εταιρείες ποτών» εξηγεί για τον τρόπο που πελάτες από το εξωτερικό «γνώρισαν» την εταιρεία.

Όλα handmade

Η λέξη «Pukka» σημαίνει «αυθεντικό». Έχει ινδικές ρίζες, ενώ αποτελεί μια έννοια που χρησιμοποιούν στην αργκό τους οι άγγλοι. Με αυτό το όνομα, δε θα μπορούσαν να μην κάνουν τίποτα λιγότερο από χειροποίητα και μοναδικά προϊόντα. 

Αρχικά, όλες οι ποδιές είναι ακριβώς στα μέτρα όσων τις φορούν, έτσι ώστε να νιώθουν πάντα άνετα. Ύστερα από παραγγελία, η κάθε ποδιά ράβεται στο χέρι από ύφασμα ή δέρμα, αναλόγως τι προτιμάει ο καθένας. Εκτός από τα λογότυπα που μπορεί να προσθέσει κάποιος, μπορεί να επιλέξει τον τρόπο δεσίματος, τον αριθμό και το σχήμα της τσέπης και ό,τι άλλο θα τον διευκολύνει στην εργασία του. 

Δημοσιεύθηκε στη "makthes.gr" στις 14.06.2020

PUKKA FABRIC MASKS
PUKKA FABRIC MASKS
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 20, 2018

Η ομάδα της Pukka ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της μετά από την αναγκαστική παύση εργασιών κι επιστρέφει κόβοντας και ράβοντας -κυριολεκτικά- στο φιλόξενο και ευφάνταστο ατελιέ της, στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, στο νούμερο 20 της οδού Φράγκων.

Πάντα με πηγή έμπνευσης της ανάγκες των συνεργατών της και γνώμονα τις νέες εξελίξεις στη χώρα μας, η ομάδα της Pukka αποφασίζει να δημιουργήσει υφασμάτινες μάσκες. Κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι της για να βεβαιωθεί ότι κάθε δημιουργία έχει τη δική της προσωπικότητα. Αυτήν που αποτυπώνεται στο προσεκτικά επιλεγμένο υλικό, στο περίτεχνο σχέδιο, στην κάθε λεπτομέρεια.

Φυσικά η ποιότητα κρατιέται πάντα σε υψηλά επίπεδα καθώς είναι προαπαιτούμενο πλέον για την κάθε δημιουργία. Σε κάθε μάσκα δίνεται η δυνατότητα επιλογής για την προσθήκη αντιβακτηριδιακού υφάσματος με πιστοποίηση ISO 9001: 2005 και ISO 14001: 2015.

 Οι οδηγίες χρήσης απλές και συγχρόνως απαραίτητες.

Η μάσκα πλένεται μετά από 8 ώρες χρήσης στους 60 βαθμούς Κελσίου, ιδανικά σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό. Η νανοτεχνολογία είναι ενεργή για 50 πλύσεις.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υφασμάτων μεταξύ των οποίων μπορείς να επιλέξεις. Κάθε υφή και ένα διαφορετικό ύφος. Διάλεξε το δικό σου. Όποιο και αν είναι αυτό!

Pukka Aprons

ΟΙ PUKKA APRONS ΣΤΟ ATHENS BAR SHOW 2016
ΟΙ PUKKA APRONS ΣΤΟ ATHENS BAR SHOW 2016
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 20, 2018

Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι PUKKA APRONS θα βρίσκονται στο ATHENS BAR SHOW , τη μεγαλύτερη γιορτή της εγχώριας Bar σκηνής στην Ελλάδα. Σας περιμένουμε όλους και όλες 8 και 9 Νοεμβρίου στο ATHENS BAR SHOW BUILDING 8 STAND 86. Come to choose your PUKKA !

PUKKA ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
PUKKA ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 20, 2018

Την πρωτοποριακή ιδέα των ανθρώπων της PUKKA για επαγγελματικές ποδιές ραμμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε επαγγελματία αλλά και στην αισθητική του χώρου εργασίας του δεν θα μπορούσαν να μην ασπαστούν οι γείτονες Ιταλοί.

Η ομάδα του ebarman.com βρίσκεται σε συνεχή έρευνα για προϊόντα που μπορούν να αφορούν bartenders και baristas και επιλέγει καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα στο χώρο . Επέλεξε λοιπόν και τις ποδιές PUKKA για να ντύσει τους bartenders τις Ιταλίας και όχι μόνο.  Η ποιότητα σε συνδυασμό με την αισθητική έκαναν τους Ιταλούς επιχειρηματίες να εισάγουν στην αγορά της Ιταλίας τις χειροποίητες ελληνικές ποδιές , υστέρα φυσικά και από το μεγάλο ενδιαφέρον των Ιταλών Bartender.

ebarman.com https://www.ebarman.it/abbigliamento-per-barman/

x